De vijf
standen

De knop heeft 5 standen, van boven naar beneden. Bij stand 5 wijst de knop naar boven en door naar links te draaien zet je hem in een andere stand.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

De standen zijn aan te passen aan de individuele voorkeuren van de leerkracht. Daarvoor is er een eenvoudig dashboard waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Hiervoor maken we gebruik van categoriën. Per stand kun je zelf bepalen welke services wel of niet beschikbaar zijn.

Lees hier meer over het in onze uitgebreide uitleg.

Stand 1

Alleen methodes

Tijdens de klassikale uitleg wil je natuurlijk de volledige aandacht van je klas, zonder dat ze afgeleid worden door wat er nog meer voor leuks en afleidends op hun Chromebook te vinden is.

Daarom geen social media, YouTube of oefenwebsites. Om te focussen dus wél de educatieve pakketten en methodes.

Stand 2

Oefenen zonder afleiding

Het oefenen op de Chromebook is natuurlijk ontzettend handig. Maar het overige internet kan dan bijzonder afleidend zijn. Zet de knop op stand 2, zodat je klas zich beter kan concentreren.

Geen social media, YouTube of ander afleidend internet, maar wél de methodes en oefenwebsites en educatieve bronnen.

Stand 3

Veilige bronnen voor werkstukken

Hoe fijn is het dat je je klas met een gerust hart kan laten zoeken op bijvoorbeeld Wikikids, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze op plekken komen waar ze niet horen te komen.

Geen social media of YouTube, maar wél veilig internet, websites zoals SchoolTV, de methodes, oefenwebsites en educatieve bronnen.

Stand 4

Tijd voor een beetje ontspanning

In één handomdraai pas je het internet aan zodat je klas na een dag hard werken YouTube kan kijken, als ze dat willen. Of even op Vimeo iets opzoeken. Entertainment staat aan.

Nog steeds geen social media, maar wél YouTube, veilig internet, de methodes, oefenwebsites en educatieve bronnen.

Stand 5

Veilig alles aan

Soms wil je dat ze leren omgaan met alles wat het internet te bieden heeft, als jij het moment geschikt acht. Met de knop in stand 5 leer geef je eenvoudig mediawijsheid, op jouw voorwaarden.

Al het internet, maar nog steeds geen 18+, malware of advertenties. Wél de methodes, oefenwebsites, educatieve bronnen.