De simpelste internetfilter voor in de klas

De simpelste internetfilter voor in de klas

Als ict-beheerder ben jij verantwoordelijk voor betrouwbaar en veilig internet op jouw school. Maar je hebt te maken met verschillende groepen die uiteenlopende wensen hebben. Sommige leerkrachten, en misschien ook ouders, verwachten dat het internet gefilterd wordt.

Weer anderen vertrouwen op afspraken en verantwoordelijk gedrag om afleiding te beperken en de leerlingen te beschermen. En voor je collega’s is het juist belangrijk dat ze online overal bij kunnen. Het is een grote en kostbare klus om al die wensen vast te leggen en een netwerkfilter voor verschillende gebruikersgroepen in te richten.

De Myndr-switch, voor aan de muur in de klas

Myndr houdt het simpel

Myndr werkt buiten het schoolnetwerk om. De Myndr-switch is gebouwd op Internet-of-Things technologie. In plaats van het wifi-netwerk van de school, gebruikt de Myndr-switch het mobiele NB-IoT netwerk van T-Mobile om de gekozen stand door te geven aan het Myndr-platform.

Op de laptops van de leerlingen wordt de Myndr-plugin geïnstalleerd. Deze plugin haalt via de bestaande wifi-verbinding de ingestelde regels op van het Myndr-platform.

En vervolgens past de plugin zelf de regels toe op de laptops. Zo hoeft er niets aan het schoolnetwerk te veranderen en kan er per klas gekozen worden wat wel of niet geblokkeerd moet worden.

Met de Myndr-switch geef jij de leerkracht de mogelijkheid om zelf te bepalen welke websites geblokkeerd, of weer toegankelijk worden. Zonder dat andere klassen of collega’s daar ook maar iets van merken.

Korte reacties van ict'ers

Online gamen is erg aantrekkelijk tijdens het volgen van thuisonderwijs. Gelukkig zorgen onze Myndr knoppen ervoor dat onze leerlingen zich volledig kunnen focussen op de online lesmethodieken.

Ilona van Dalen ICT'er Basisschool De Mariëngaarde

Wij zijn nu aan het testen met Myndr. Werkt perfect.

ICT'er Basisschool Windesheim

Na de installatie hebben we er op de ict-afdeling totaal geen werk aan gehad.

ICT'er Basisschool Voorst

De 5 standen

De Myndr-switch heeft 5 standen; van alles (veilig) open tot alleen de lesmethodes. Door te draaien aan de knop schakelt de leerkracht makkelijk over van de ene naar de andere stand.

De standen zijn gemakkelijk aan te passen aan de wensen van de leerkracht. Daarvoor is een eenvoudig dashboard beschikbaar waarin met een paar klikken de standen in te stellen zijn. Per stand kun je zelf bepalen welke soort services wel of niet beschikbaar zijn.

Standaard worden 18+ content, malware en advertenties gefilterd en staat SafeSearch aan, zodat zoekresultaten kindvriendelijk zijn.

Installeren: kinderlijk eenvoudig

De Google-accounts van de leerlingen krijgen vanuit het centrale beheer de Myndr-plugin geïnstalleerd. Zodra de browser wordt opgestart, vraagt de plugin éénmalig om een klascode. Deze code koppelt het account van de leerling aan de switch in het klaslokaal. Meer is er niet voor nodig.

Voorkomen is beter dan genezen

Niet alles wat op internet te vinden is, is ook geschikt voor kinderen. Natuurlijk moeten ze zelf gaan leren hoe ze hiermee om moeten gaan, maar daar kunnen ze best wat bescherming en begeleiding bij gebruiken. Met Myndr kun je de leerlingen met een gerust hart het internet op laten gaan. De zoekresultaten zijn kindvriendelijk en advertenties en 18+ websites worden standaard geblokkeerd.

Privacy wordt beschermd

Alle filtering gebeurt in de browser zelf. Wij kunnen niet zien wat de leerlingen doen op het internet, waar ze naar zoeken of met welk pakket ze aan het werk zijn. Er wordt geen privacy-gevoelige informatie verzonden of opgeslagen. Niet bij ons en niet bij jullie op school. Wel zo veilig en in lijn met de AVG!

7 redenen om te kiezen voor Myndr

Geen dure apparatuur nodig

Om Myndr te gebruiken hoef je alleen de knop aan te schaffen en betaal je jaarlijks een bedrag voor het gebruik van het systeem. Dus geen ingewikkelde instellingen of aanschaf.

Geen gedoe op je huidige schoolnetwerk

Je kunt gewoon gebruik blijven maken van het internet- of wifi-netwerk dat er al is.

Overal veilig en beschermd

De Myndr-switch werkt zelfs buiten de school. Als de leerlingen buiten het klaslokaal werken of hun laptop mee naar huis nemen, zelfs dán kan de leerkracht bepalen waar de kinderen online bij kunnen.

Standen zijn flexibel aan te passen

Helemaal af te stemmen op de individuele leerkracht.

Privacy van gebruikers wordt beschermd

Er wordt geen gebruikersdata verzameld. Niet bij ons en niet op school. Daardoor is Myndr AVG-proof.

Eenvoudige installatie

Het installeren van de Myndr is een fluitje van een cent en binnen een paar klikken geregeld!

Ontwikkeld in samenwerking met scholen

De Myndr-switch is voor en in de dagelijkse praktijk ontwikkeld.

Reviews van leraren

Wij zijn al vanaf de start van Myndr overtuigd van onze switch. Maar we laten graag mensen aan het woord die uit ervaring kunnen vertellen of dat terecht is. Of niet. Zodat deze reviews je helpen een goed en eerlijk beeld te krijgen van Myndr in de praktijk.

Je kunt ze zo stap voor stap leren wat ze wel en wat ze niet kunnen doen online en je ondervangt dat ze iets gaan zoeken waarvan je eigenlijk niet wil dat ze het kunnen zien. Je moet ze daarin vóór zijn.

Lees meer
Annemiek van Horssen Leerkracht groep 5 en ict’er

Ik ben bovenbouwleerkracht en ict’er op obs de Wiekslag in Voorst. Wij werken met combinatieklassen, wat betekent dat je eigenlijk constant instructie geeft en niet veel rondloopt. Je kan dus niet constant de schermen van de leerlingen in de gaten houden.

Lees meer
Dennis Wesselink Leerkracht groep 7/8 en ict-coördinator

Als eenpitters dorpsschool zijn wij op ICT-gebied goed bij en kunnen we ook makkelijk schakelen en beslissingen maken. Sinds een paar jaar heeft ieder kind vanaf groep 5 zijn eigen Chromebook.

Lees meer
Sander Gries Leerkracht groep 7/8 en ict-coördinator

Veelgestelde vragen

Werkt Myndr ook in een Windows-omgeving?

Ja, de Myndr-switch werkt ook in de Edge-browser.

De Myndr-plugin nu sinds 2021 officieel beschikbaar voor de nieuwe Edge browser op Windows computers. De Myndr-plugin kan via de officiële beheer-console van Microsoft op Windows 10 computers worden geïnstalleerd.

Werkt de plugin ook voor incognitovensters?

Nee. Het is op een Chromebook niet mogelijk om centraal een plugin standaard aan te zetten in incognito vensters. Dat kan alleen op de Chromebook zelf. (En daar kan dat ook weer uitgezet worden.)

Lees meer
Wat moet ik doen als een leerling van groep wisselt?

Soms wisselen leerlingen van groep of klas. Om ervoor te zorgen dat de laptop van die leerling niet de switch van zijn of haar oude groep of klas blijft volgen moet de plugin opnieuw ingesteld worden.

Als jouw ICT leverancier ervoor gezorgd heeft dat de leerlingen nooit een klascode hebben hoeven invullen dan moet je de groep-wissel van de leerling doorgeven aan de ICT leverancier. Deze zorgt er dan voor dat de plugin opnieuw wordt ingesteld.

Als jouw leerlingen wel zelf de klas-code hebben ingevuld moet je de plugin van deze leerling resetten. Je vind in de handleiding hoe je de plugin moet resetten. (Ben je de handleiding kwijt, neem dan contact op met je ICT-leverancier.)

Als de plugin gereset is vraagt deze opnieuw om de klas-code. Nu kan de juiste klas-code ingevoerd worden.

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met je ICT leverancier.

Wat als dezelfde laptop in verschillende klassen wordt gebruikt?

Het komt vaak voor dat laptops door verschillende leerlingen uit verschillende klassen gedeeld worden. Dat maakt voor het gebruik van de myndr-switch niets uit.

Lees meer
Hoe zit het met de privacy van de leerlingen?

Uiteraard houden wij ons volledig aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en zijn we deelnemer aan het privacyconvenant onderwijs (onder de naam Internetswitch).

Lees meer
Wat kost het?

De Myndr-switch is verkrijgbaar vanaf € 109,00 exclusief btw, inclusief een aantal maanden abonnementskosten*. Als de gratis abonnementsperiode is afgelopen zijn de kosten € 36,00 per switch per jaar.

Moet de Myndr-switch op het schoolnetwerk aangesloten worden?

Nee, dat is niet nodig.

Myndr werkt buiten het schoolnetwerk om. De Myndr-switch is gebouwd op Internet-of-Things technologie. In plaats van het WiFi-netwerk van de school, gebruikt de Myndr-switch het mobiele NB-IoT netwerk van T-Mobile om de gekozen stand door te geven aan het Myndr-platform.

Nieuwsgierig geworden?

Download onze folder, speciaal voor de ict'er of vul onderstaand formulier in en wij of je ict-beheerder neemt contact met je op. Tot horens!

Download meer info

    Gegevens

    Wie is je huidige ict-beheerder?